עצות לבישול בטבון גז
טבון גז זה מיועד לבישול ולאפיה של כל סוג מזון בדיוק כתנור בישול ואפיה ביתי.
מומלץ לחבוש כפפות עמידות לחום בעת שימוש בטבון הגז.
ככל שתעשה יותר שימוש בטבון כך תלמד להכיר את הטמפרטורה הדרושה לכל מטרה.
ויסות הטמפרטורה מתבצע באמצעות כפתור הויסות בלבד.
לפני שימוש בטבון,הדלק אותו והנח לון להתחמם המשך כ-5 דקות, פעולה זאת תביא את התנור ל-200 מעלות.
לאחר פתיחת דלת הטבון ייקח לתנור כדקה או שתיים לחזור לטמפרטורה הרצויה.
רצי למלא את קופסת האחסון שבטבון בעשבי תיבול או שבבי עץ.
לאפיית פיצה טמפ’ של 200 מעלות הינה אידיאלית.
אם אופים בטבון הגז פיצות, מומלץ לשנות את מיקומן בתוך הטבון לקראת סיום האפייה לסירוגין כדאי לאפשר לכל פיצה קרבה לאבן הקרמית (האבן הקרמית מעניקה לפיצה את הפריכות הרצויה).
-
בשר
חמם מראש ל200 מעלות. צלה במשך כ-30 דקות הורד את החום ל-160 מעלות. למידת צליה Rare – בשל למשך עוד כ-20 דקות לק”ג.. למידת צליה Meduim– בשל למשך עוד כ-30 דקות לק”ג למידת צליה Welldonbne – בשל למשך עוד כ-45 דקות לק”ג. -
עוף
חמם מראש ל 200 מעלות. צלה במשך כ- 20 דקות. הורד את החום ל 180 מעלות וצלה למשך עוד כ-60-45 דקות (תלוי בגודל העוף). -
דגים
חמם מראש ל-180 מעלות. צלה במשך כ-20 דקות לכל ק”ג מומלץ לעטוף את הדג בנייר אלומיניום ולהפוך אותו במשך הבישול מצד לצד. -
אחסנה
אחסן את הטבון במקום מוצל וקריר. בעת אחסון הטבון ובעת ניתוק המיכל יש לנתק את הצינור מהמיכל ולא את הצינור מהמיכל ולא את הצינור מהטבון גז. באחסנה בזמן ארוך כסה האת הבוערים בנייר אלומיניום כדי לשמור עליהם מכניסת חרקים. לאחר אחסנה ארוכה נקה את הבוערים. אם יש צורך לאחסן את הטבון במקום סגור, אחסן תמיד את מיכל הגז בחוץ, במקום יבש ומאוורר, הרחק מחומרים דלילים. לתשומת ליבך, לשמירה על בריאות לקוחותינו, נמנעת חברתנו בשימוש בחומרים מונעי חלודה (החשודים כמסרטנים), עקב כך תיתכן הופעת חלודה.
-
בשר
חמם מראש ל200 מעלות. צלה במשך כ-30 דקות הורד את החום ל-160 מעלות. למידת צליה Rare – בשל למשך עוד כ-20 דקות לק”ג.. למידת צליה Meduim– בשל למשך עוד כ-30 דקות לק”ג למידת צליה Welldonbne – בשל למשך עוד כ-45 דקות לק”ג. -
עוף
חמם מראש ל 200 מעלות. צלה במשך כ- 20 דקות. הורד את החום ל 180 מעלות וצלה למשך עוד כ-60-45 דקות (תלוי בגודל העוף). -
דגים
חמם מראש ל-180 מעלות. צלה במשך כ-20 דקות לכל ק”ג מומלץ לעטוף את הדג בנייר אלומיניום ולהפוך אותו במשך הבישול מצד לצד. -
אחסנה
אחסן את הטבון במקום מוצל וקריר. בעת אחסון הטבון ובעת ניתוק המיכל יש לנתק את הצינור מהמיכל ולא את הצינור מהמיכל ולא את הצינור מהטבון גז. באחסנה בזמן ארוך כסה האת הבוערים בנייר אלומיניום כדי לשמור עליהם מכניסת חרקים. לאחר אחסנה ארוכה נקה את הבוערים. אם יש צורך לאחסן את הטבון במקום סגור, אחסן תמיד את מיכל הגז בחוץ, במקום יבש ומאוורר, הרחק מחומרים דלילים. לתשומת ליבך, לשמירה על בריאות לקוחותינו, נמנעת חברתנו בשימוש בחומרים מונעי חלודה (החשודים כמסרטנים), עקב כך תיתכן הופעת חלודה.