הפעלה ראשונית של הגריל

התקנת מכשיר הגז צריכה להתבצע ע"י טכנאי גז מוסמך בהתאם להוראות היצרן. יש לקלף את ציפוי p.v.c מהגריל לפני ההפעלה הראשונית.

להפעלת המתקן: סובבו את כפתור הברז הימני הראשון לעמדת אספקה מרבית והדליקו בעזרת מצית ארוכה את המבער הימני, אחר כך פיתחו את שאר הברזים -האש תעבור (תידלק) ממבער ארוך למשנהו.

בהפעלה הראשונית יש להדליק את כל המבערים במצב מקסימום עם מכסה פתוח למשך 30- 45 דקות ללא בשר.
פעולה זו תגרום לפיצוצים מהאבנים ולכן כדאי להתרחק מהגריל למשך זמן זה (יש חמצן בתוך האבן ובחום הוא מתפוצץ ויוצא החוצה).
בזמן ההדלקה ובפעולת המכשיר ולאחר כיבויו יש להיזהר מפני נגיעה בדפנות הגריל ובחלקיו השונים העלולים לגרום לכוויה.

אזהרה: אסור לסגור את מכסה הגריל בזמן העבודה.
אפשר לפזר בגריל מדי פעם מספר פחמי עץ ,נסורת הדרים,עלי רוזמרין על מנת לשדרג את טעמו של הבשר, כאשר צולים נתחים רווי שומן,יש צורך לעבוד עם אש נמוכה או לכבות חלק מהמבערים, בכדי למנוע בעירה. מומלץ לעבוד עם הגריל פעמים שלוש בטרם תזמינו אורחים ,כך תוכלו להכיר אותו טוב יותר.

תחזוקה שוטפת של הגריל

מומלץ לעטוף את מגירת האיסוף הנוזלים בחלקה העליון ברדיד אלומיניום ולהחליפו אחת ל-10 שימושים על מנת למנוע לכלוכים על המגרה עצמה.
מומלץ לנקות את הרשת במברשת פליז לקראת סוף כל שימוש (כשהרשת חמה מאוד הכי קל לנקותה) ואח"כ לשמן בבצל טבול שמן זית או באמצעות ספריי קנולה. מומלץ להפוך כל 10 שימושים את האבנים בגריל ולהחליפם אחד לשנתיים.

ניקיון: מומלץ לנקות את מעטפת הגריל באמצעות מסירי שומן למיניהם (מומלץ סנט מוריץ) אולם יש להיזהר ממגע של חומצות עם
הברזים. אסור לנקות את הנירוסטה בעזרת כלים חדים כמו שפכטל, ברזל כלים וכו'…
יש לבדוק מדי פעם את תקינותו של צינור הגז. חובה לכסות את הגריל לאחר השימוש על מנת לשמור על ברק הנירוסטה ולמנוע כניסת חרקים, מזיקים וכדומה.

חשוב לבדוק ולזכור

מכסה הגריל חייב להיות פתוח בזמן עבודה.

ודאו כי לחץ הגז במתקן הינו 30 גרם ומותאם ללחץ במקום. ודאו כי סגרתם את ברז אספקת הגז בגמר השימוש.

הפעלה ותחזוקה מטבחי חוץ

להפעלת הגריל יש לסובב את ברז הגז הימני למצב מקסימום ואז ללחוץ על כפתור הביטחון הקטן בצד ימין למשך 10 שניות ובמקביל להדליק את מבער הגז הימני בעזרת מצית ארוכה ולאחר מכן אפשר להדליק את יתר המבערים לפי הצורך. גם כאן יהיו פיצוצים מהאבנים למשך 40 דקות – לא להיבהל ומומלץ להתרחק מהגריל למשך זמן זה.
בגריל עם כירת גז יש צורך לחזור על פעולה זו אפילו אם רוצים להשתמש בכירה בלבד במטבחי חוץ הקפידו להשאיר את פתחי האוורור בתחתית הארון פתוחים וזאת על מנת לאפשר לגז לצאת החוצה המקרה של נזילת גז.

מומלץ להחזיק מטף בטיחות קטן בסמוך לגריל. ודאו כי כל חיבורי המים, גז, חשמל מהודקים היטב.

תודה שבחרתם בשאולי גרילס!

לפרטים נוספים וליצירת קשר עם הצוות שלנו, חייגו עכשיו: 072-265-7614, או השאירו פרטיכם בטופס יצירת הקשר שלנו ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם האפשרי!