המלצות לתזונה נכונה

המלצה לתזונה נכונהכבר נכתב בגמרא: "אין שמחה- אלא בבשר ויין..", מה לעשות.. צליית בשר על הגריל או המנגל גז או במטבח משפרת את מצב רוחנו לא יעזור כלום..

הרי לפניכם מספר המלצות לשיפור התזונה בארוחות גריל ולהפוך אותה לארוחת בריאות. נפתח עם:

1. סלט רענן בתוספת עלי טיבול כמו: פטרוזיליה, בזיליקום, כוסברה ונבטים שהם עשירים במינרלים ובויטמיני c,b ו-e שאגב אלו המקורות הזולים ביותר לויטמינים טבעיים.
מי שרוצה להחמיר יוסיף גם עלי דפנה, אגוזים וקליפת לימון. מומלץ להשתמש בשמן חמניות,זית,חריע או שמן נבטי תירס.

2. אל תאכלו רק בשר!! הוסיפו וצלו על הגריל בצלים, עגבניות, תפוח אדמה ולמחמירים גם חציל כשלתוכו נכניס שן שום טרייה.

3. אכלו דגים – הרבה אנשים אינם יודעים שאפשר לצלות דגים על הגריל ויותר בריא גם מטיגון בשמן עמוק וגם אינו "חונק" את הבית.
הדגים נחשבים כמזון בעל ערך תזונתי ממדגרה ראשונה, גם מכילים פחות חלבון מהבשר, למרות שהם מכילים יותר מים ואפר ופחות שומן ופחמימות מבשר, הדגים נוחים יותר גם לעיכול. אגב, שומן הדג מכיל כמות גבוה של הויטמינים d.a ובנוסף גם את הויטמינים מקבוצת b.

טיפ: פילה סולומון או סטייק סלומון טעים מאוד בגריל, הוא בעל מרקם חלק ומלא בחומצות שומן-אומגה 3. איך להכין? יש למרוח את הדג בשמן לאחר מכן גם את רשת הצלייה ומיד להניח את הדג בחום בינוני ולהפוך לאחר מספר דקות.

4. הימנעו או צמצמו מקניית בשר / סטיקום שברובם עתירים בשומן. השומן אמנם משפר את טעמו והופך אותו ליותר עסיסי אך הוא גם גורם לעליית הכולסטרול בדם בשל הרכבו העשיר בחומצות שומן רוויות.

5. הימנעו מלקנות בשר בקר מבוגר שצבעו יהיה כהה ובצבע צהוב. בשר הבקר הצעיר עד 18 חודשים נחשב למצויין וצבעו ורוד ושומנו לבן.
מומלץ לקנות בחנות שמכירים ואפשר לסמוך על בעל האיטליז ולקבל המלצות נוספות לצלייה. בכל מקרה עדיף ללעוס את הבשר הרבה פעמים לפני בליעתו.

6. אפשר להוסיף גם רוטב פסטו לארוחה בקלי קלות שמוסיף המון לארוחה בשרית: קחו חבילת עלי בזיליקום טריים, 3 שיני שום, חצי כוס צנוברים או בוטנים או אגוזי מלך הכניסו לתוך מעבד המזון עד שייחתכו דק דק ואז הוסיפו שמן זית (בערך 1/3 כוס) ולאחר מכן קורט פלפל שחור וקורט מלח ובתאבון!

לפרטים נוספים וליצירת קשר עם הצוות שלנו, חייגו עכשיו: 072-265-7614, או השאירו פרטיכם בטופס יצירת הקשר שלנו ואחד מנציגינו יחזור אליכם בהקדם האפשרי!